Ígéretemet megtartva, most jöjjön egy olyan érvrendszer, amit igazából a tudatlanság és mérhetetle undor szült (nyugalom, nem az enyém)

Kezdjük a tényeknél, amiből nem engedek. Lehet valakinek más a véleménye, hogy a az ég fehér, és ez az ő vélemyénye, tessék el fogadni. Viszont a kék eget ez a vélemény nem fogja meg hatni, és engem se.

A homoszexualitás nem betegség.

1992 a WHO kivette a betegségek nemzetközi sorolásából (A szervezetnek rengeteg nem nyugati ország tagja van, nem lehet ezt a momentumot a nyugati országokra fogni) A magyar kiads 1994-ben jelent meg. Most 2008 van, ébresztő!!!

Magyar jogtörténelem:

- 1961 dekriminalizálják a férfiak beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatát (az akkori beleegyezési korhatár azonos neműeknél 20 év, ellentétes neműeknél 14
- 1978 18 évre csökkentik az azonos neműeknél a beleegyezési korhatárt
- 2002 az Alkotmánybíróság jogellenesnek tartja  belegyezési korhatár kettősségét, ezért mind az ellentétes nemű, mind az azonos nemű szexuális kapcsolatnál 14 év lesz a határ
- 2009 A regisztrált élettársi kapcsolat megnyitja kapuit z azonos nemű párok előtt is

Most jöjjön a fő téma: a FELVONULÁS

Tegye fel a kezét az, aki legalább egy felvonuláson elejétől a végéig képviselte magát/érdekeit/nézeteit (mindegy melyik oldalon)

[ÉN!]

Sokan érveltek sokélét a felvonulással kapcsolatban, és észrevettem hogy sokan összemossák az ideit a tavalyival.

A tavalyi tálása (nem a ténye) tényleg nem volt jó húzás. Két okból biztosa.

1) a társadalmi feszültség nagyobb lett, és kialakult egy réteg, aminek tök mindegy, hogy mit, csak lehessen gyűlölni.
2) Erre nem voltak a szervezők felkészülve, hiszen az előző nyolcon nem volt ilyen eset, és maradtak azok a "szokásos" elemek, amik (igen talán bevallottan) a polgárpukkasztáshoz kellenek.Ezt utólag vizsgálva tényleg nem volt jó húzás, és egy városra szóló fogócskát eredményezett... győztesek nincsenek.

Ezen tapasztalatok ismeretében finomítattak idén a szervezők

NEM VOLTAK KAMIONON BOÁS TÁNCOSOK.

Konkrétan két kamion volt, az egyikról a beszédet mondták, a másik meg egy pártkamion volt (direkt nem mondok nevet) Viszont ezek egy idő után (az oktogoni tojáseső után) csak sorvezetőként működtek, mert leengedték a ponyvát (ok egy zárőjellel arrébb). Egymást f-szát sem fogtuk a Hősök terén, mert el sem jutottunk odáig. Ugyanis az ellentüntetők egy része már az előtt fölszedte a Hősök terét, mielőtt még odaért volna a menet, ami ellen tiltakoztak volna. A kis türelmetlenek, így lemaradtak rólunk...

"a szexualitás magánügy, maradjon a négy fal között"

Ha Géza megjelenik Bélával, akkor megy a susmus, hogy most melyikük lehet a lány, de ha Géza Gizivel jelenik meg, nem kezdünk el azon gondolkodni, hogy most vajon Géza dolgozza meg Gizit, vagy Gizi lovagolja meg Gézát. És ne legyünk álszentek! Az hogy mit csinálok az ágyban, igazából tényleg magánügy, és tényleg nem az utcára való. Node, hogy kivel! Na arra aztán a környetemben élők 90%-a kíváncsi, legalább a nevére... És itt már nehéz kibújni, férfi vagy nő problematikájából, és egy őszinte válasz után máris robban a meglepetés...

"Dehát mi heterok ss vonulunk fel" Nézőpont kérdése:

Főúton lakom, két templom mellett (egy katolikus, egy refomátus, milyen jól megvannak egy más mellett. Itt szerintem megdőlt a többség, míg többség, nem adja meg a jogokat a kisebbségnek elv, mert sérül a "mi"-"ti" elv.)
Egy-egy esküvő alkalmával a nászmenet összes autója azt a versenyt játsza, hogy melyikük tud hangosabban/hosszabban dudálni. Persze ezt mind a lakás előtt. Sok lehetőségem van:
1) bosszankodok egy sort, hanem többet, hogy ez a sok rohadt hetero már megint az orrom alá dörgöli a szexualitását. Mégis ki a f-szt érdekel, hogy mostantól Géza Gizvel fog d-gni.
2) Nem bosszankodom, elfogadom, hogy van. Max ha nagyon zavar a duda, elkezdek porszívózni, kellemest a hasznossal.
3) Kinézek az ablakon/kiállok a ház elé/kiülök a járdára, és végig nézem a menetet. Megnézem a mennyasszony/vőlegény ruháját, integetek és sok boldogságot kívánok nekik. Illetve elkezdem csodálni a vőlegényt, hogy képes teljesen begombolt fehér ingben bózolni, mert nekem ez nem menne.

Házasság:

"Ezért ne, mert ne." A legtöbb leegyszerűsítve erre alapozza magát. "Ez nem fér bele a házasság szentségébe." No, ez már legalább egy vallási nézetre alapozott vélemény. Régen azt gondolták, hogy a zsidó-keresztény kapcsolat nem fér bele, viszont az unokatestvérek házassága igen. Mostanság az előzőn senki sem bontránkozik meg, a másodikon már igen. A világ változik. Viszont nem értem, hogy hol sérül a külön nemű párok érdeke, ha az azonos neműek is házasodhatnak. Mintahogy annak idején sem sérült a keresztények érdeke, hogy a zsidók isállamilag elismert házasságban részesülnek.

Házasság kontra Regisztrált élettársi kapcsolat:

az utóbbi annyiban kevesebb, hogy nem veheti fel egymás nevét, és nem fogadhatnak örökbe (egyes meleg csoportok ezt sérelmezik, mások megelégszenek ezzel is, megint mások meg egyáltalán nem fognak élni vele) El is jutottunk a következő pontomhoz:

Örökbefogadás:

Ez azért sokkal megosztottabb, mint a házasság kérdése. Viszont ha jogegyenlőség van, és házadhatnak, akkor nincs "de". "házasodhattok, DE nem fogadhattok örökbe" Ez így nem lehet jellemzője egy demokráciára.

"Milyen közegbe kerül a gyerek?"

Mégis milyenbe? Remélhetőleg szeretetteljesbe, ami nemtől független

"mit lát majd otthon?"

Reméljük, azt hogy van két szüleje, aki szeretik őt no meg egymást.

"Hogyan tanulja meg a nemi szerepeket?"

Hú... no ez nálam kicsapta a biztosítékot. 2008 van!!! Ébresztő!!! Ez az emancipált férfiak kora. Igen-igen, a féfiak nagy keserves munkával kivívták maguknak, hogy ő is bevásárolhatnak, főzhetnek, mosogatnak, moshatnak, takaríthatnak, sőt gyereket is nevelhetnek. Ma már szerintem alig van olyan háztartás, ahol a nemi "szerepek" egyértelműek volnának. Oh, egy hely maradt, de az meg (remélem) sehol nem látja a gyerek: este a hálószoba.

"mit fog szólni a kortárscsoport?"

Az oviban biztosan semmit. Most csak magamból indulok ki, de nekem fogalmam nem volt, hogy kinek kik a szülei, vagy hogy mit dolgoznak. De nem csak oviban az iskolában sem, a gimiben kezdtem csak összepárosítani a szülőket a foglalkozásukkal, és az osztálytársaimmal. Viszont a szülőkről is az osztálytársaimtől értesültem többségében, tehát eleve az otthoni légkört adta át. Szóval mire odajut a gyermek, hogy a szülők téma lesz a gyerekek között, már megtudja fogalmazni, hogy milyen is az ő családja. Nekem is erőteljesen magyarázkodnom, kellett, hogy a szüleim nem házasok, de együtt élnek, néztek egy nagyot, majd folytattuk, hogy melyik tanár milyen.

Biblia:

Aranyos, hogy Szodomát és Goromát hozták fel, pedig ennél vannak egyértelműbb részletek is.
"Ha valaki férfival hál asszonynak való hálás módjára: förtelmességet követett el mindkettő, halállal lakoljanak, vérük legyne rajtunk" Leviták könyve (Mózes 3) 20;13 Igaz, Ugyanezen fejezetben a jósnőknek is ezt a sorsot szánják Ter 20;27
Ugyanakkor:
"Amikor befejezte Saullal való beszédét, történt, hogy Jonatán lelke egybeforrt Dávid lelkével, és Jonatán úgy megszerette őt, mint saját lelkét" Sámuel első könyve 18;1

Most akkor mi van???

Irány az evangélium mert nekünk Krisztus tanítását kell követnünk. Akkor viszont gondban vagyunk, mert Jézus az evangéliumok alapján, nem tett említést férfiak förtelmességéről/szerelméről. Így Az egyház (bármelyik keresztény) szabad kezet kapott, hogy maga döntse el az igazságot. Az eredményt ismerjük.

Mi lehet a homoszexualitás kialakulásának oka?

Erről fogalmam sincs. De erről eszembe jut egy idézet ugyanerről a témáről "nyilván sem az nem jó, ha túl sok, sem az, ha túl kevés macska van egy falusi háznál. De ha az egerek elszaporodnak, akkor annak a két ok közül valamelyikaz oka, és nem „vagy-vagy”."

Viszont én megfordítom a kérdést:
Mi lehet annak az oka, hogy még nem tűnt el?

Mert az ókortól idáig eltelt egypár év, felnőtt vagy 1000 generáció (hanem több), és még mindig itt vannak. Ráadásul tekintve azt, hogy egymástől távolálló kultúrákban is megjelnik, azt is mondhatjuk, hogy a homoszexualitás sokkal régebbi, mint az írott történelem. Valami itt nem stimmel az evolúciós zsákutcával...

Ezek voltak eddig az érveléseim, most viszont jöjjenek az értékítéletek:
Ami engem zavar az tudatlan demagógia, és a rengeteg csúsztatás!

Hogy jön a pedofília a homoszexualitás vitájába?

A pedofília büntetőjogi kategória, nem két, döntéképes felnőtt akarata. Míg az utóbbi, nem betegség, büntetőjogon kívüli, feltéve ha tényleg két felnőtt közös döntése.

Homoszexualitás és az AIDS?

El kell ismerni, a nyugati társadalmakban, van némi összeföggés a kettő között. KB annyi, mint a kék madarak. Nem minden madár kék, és nem minden kék állat madár. És még nem is a kék madarak vannak többségben. Egyesekben él még az a szlogen, hogy "az AIDS Isten büntetése a meleg ellen". Ami persze azt a tévhitet eredményezi, hogy a heterok, ha elfelejtik a gumit, akkor max csak terhes lesz a lány... No meg HIV-pozitív, vagy a fiú a lánytól. Mennyivel jobb a melegenél, ott nem lehet egy elfelejtett gumiból gyere. De hat hét múlva ott izgulhat a leletosztásnál a hetero sorstársa mellett a László-kórházba.

És utoljára jöjjön a kedvenc mondatszerkezetem:
"Nekem semmi bajom sincs velük, csak/de..."

Megkérek ezúton mindenkit, hogy ne legyünk álszentek. Lehetőleg tartózkodjunk az ellentétes mellékmondatoktól. Kicsit furán veszi ki a dolog, ha érvelésünket rögtön egy olyan mondattal kezdjük, ami saját magát állítja ellentétbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://ficheallach.blog.hu/api/trackback/id/tr375007846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása