Az elmúlt napokban rengeteg olyan dolog történt, ami megér egy-egy kommentárt, mégis most egy kicsit megmosolyogtató történettel indítanék.

A Facebookon született egy mém, Tibi atya, aki kicsit iszákos, kicsit perverz, és szinte tökéletesen illusztrálja a nyomorba döntött "vidék" morális és értelmi süllyedését*. Eredetileg Máriakálnokon, egy Mosonmagyaróvár melletti faluban tevékenykedett, legalábbis a Facebook szerint. Mivel Tibi atya nem az erkölcsi tartása miatt lett híres (vagy éppen hírhedt), kifejezetten nem tetszett ez egy helyi asszonynak, nevezetesen dr. Tóásóné Gáspár Emmának, aki történetesen a falu első embere. A meccs jelenlegi állása szerint a polgármester feljelentette az - egyébként csak a virtuális térben létező - Tibi atyát, egyúttal megkérte, hogy költözzön egy másik településre. Tibi atya engedett a kérésnek, és elköltözött - a szintén valóságban nem létező - Humbákfalvára.

Itt lenne pár megjegyzésem. Korábban ügyfélszolgálaton dolgoztam, és kifejezetten "megvolt a véleményünk" a dr. nevű kuncsaftokról. Különösen a dr. Walaghyné dr. Scheghre Vera típus volt a legveszélyesebb. Annyira komolyan tudták venni magukat, hogy azzal már közröhej tárgyává is váltak. Attól tartok, hogy ez történt ezzel a szegény hölggyel is, aki azt hitte, hogy munkáját végzi, és a falu érdekeit szolgálja. Tévedett. Máriakálnoknak kb 1600 fő a lakossága, viszont így a egy főre jutó nevezetességek igen jó arányt mutatnak. Tibi atyának majdnem 130.000 lájkolója van (2013.05.31.), és mivel mostanában egyre több hírt hallani róla, könnyen lehet, hogy emelkedni fog. Minden értelemmel és egy kis öniróniával megáldott ember örülne, hogy az általa vezetett község egy ilyen jó lehetőséget kap a reklámra. Én nem tudom, hogy Máriakálnokon melyik hiányzott, de az biztos, hogy egy ekkora lehetőséget kihagyni hatalmas vétek, még talán Tibi atya szerint is.

A történetnek több tanulsága is van:
- Az ingyen reklám, még ha negatív is, ingyen van.
- Minél komolyabban vesszük magunkat, annál nevetségesebbé válunk.
- Nem volt egyetlen egy (troll) polgármester se, aki befogadta volna Tibi atyát.

__________________________________
* Az is megérne egykét bejegyzést, hogy miért vannak ilyen helyzetben a magyar falvak

A bejegyzés trackback címe:

https://ficheallach.blog.hu/api/trackback/id/tr835337552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása